Blog

HomeIn je glasProefnotitie Pecchenino | Pinot Nero 2014 | Piemonte
Proefnotitie Pecchenino | Pinot nero 2014

Proefnotitie Pecchenino | Pinot Nero 2014 | Piemonte

Na mijn reis door Piemonte in de zomer van 2018 lag deze wijn al een tijdje thuis in onze wijnbewaarkast te wachten om geopend te worden. Vorige week was het zo ver! Lees verder voor mijn proefnotitie van deze Pecchenino Pinot Nero 2014.

Leuk weetje is dat deze wijn gemaakt is van de wijnstokken van een nieuwe wijngaard die pas in 2007 is geplant. De wijngaard bevindt zich in het zuidwesten van de Langhe rond Dogliani. Een late rijping van de druiven en de temperatuurverschillen tussen dag en nacht hebben gezorgd voor het ontstaan van deze pinot nero.

Deze pinot nero (de Italiaanse naam voor ‘pinot noir’) vind ik zelf wat frisser in vergelijking met de pinot noirs uit de Bourgogne in Frankrijk. Het is een echte aardse wijn, waar ik zelf erg van houd. Een beetje stallig, heerlijk! Daarnaast proef ik veel soorten rood fruit, vooral bessen. Je proeft dat deze wijn houtrijping heeft gehad vanwege de vanille en rokerige tonen. Ook deed de wijn me een beetje denken aan drop. De wijn is heel mooi in balans met soepele tannines. Zeker een wijnhuis om te onthouden!

Mocht je overwegen om naar Piemonte te gaan, denk dan ook zeker even aan dit wijnhuis. Bij Pecchenino kun je namelijk ook overnachten. Zo word je elke ochtend wakker met een droomuitzicht over de wijngaarden!

Lekker bij

Gegrild en geroosterd wit vlees, gevogelte of een lekkere verse pasta. En het restant… dat drink je lekker op de bank!

Waar te koop?

Heb je op basis van mijn proefnotitie ook zin gekregen in deze wijn van Pecchenino? De wijn is in Nederland lastig verkrijgbaar, maar wel online te bestellen via TANNICO voor € 22,28 per fles.