Blog

HomeIn je glasProefnotitie Parès Balta | Blanc de Pacs 2015 | Penedès
Proefnotitie Parès Balta | Blanc de Pacs 2015

Proefnotitie Parès Balta | Blanc de Pacs 2015 | Penedès

In 2016 bezocht ik voor het eerst de Penedès, een prachtige regio in Noord-Spanje waar de focus ligt op de productie van cava. Ik bezocht het wijnhuis Parès Balta en was onder de indruk van deze witte wijn. Niet complex, maar gewoon een ontzettend lekker glas wijn! Vooral als het wat warmer weer is, trek ik deze wijn graag open. In deze proefnotitie vertel ik je graag meer over de Parès Balta Blanc de Pacs wijn.

De wijn is lichtgeel van kleur met een wat groene zweem. Deze wijn vind ik vooral heel fris en toegankelijk, ook als je nog een beginnend wijndrinker bent 🙂 In de neus doet de wijn je denken aan wit fruit (appel en peer), maar ook is de wijn een beetje bloemig. In de mond merk je dat de wijn een mooie zuurgraad heeft en zacht en fris is. Deze Blanc de Pacs heeft trouwens geen houtrijping gehad, maar is opgevoed in roestvrij stalen tanks.

Over het wijnhuis Parès Balta heb ik ook een uitgebreide blog geschreven. Mocht je dus meer willen lezen over dit wijnhuis, check dan ook vooral even deze blog.

Lekker bij

Vis, een zomerse salade en lichte kazen. Of gewoon lekker tussendoor!

Waar te koop?

Heb je op basis van mijn proefnotitie ook zin gekregen in deze wijn van Parès Balta? De wijn is in Nederland verkrijgbaar bij Proef Wijnwinkel in Den Bosch voor € 8,95 per fles.