Blog

HomeOp je bordLunch bij Restaurant Tribeca
lunch bij restaurant tribeca - de keukenkamer

Lunch bij Restaurant Tribeca

Wijn en eten horen bij elkaar! Zo ook bij restaurant Tribeca, in het Brabantse Heeze. Dit jaar ben ik voor de allereerste keer bij een tweesterrenrestaurant wezen eten. In april was ik jarig en mijn vriend nam me in mei mee voor een heerlijke lunch bij restaurant Tribeca. Het was fantastisch!

We kwamen binnen en namen plaats in de keukenkamer, echt een must voor iedereen die van koken houdt. Je zit als het ware aan het “aanrecht” en kijkt mee wat de chefs aan het bereiden zijn.

Wij gingen voor de 6-gangen all-in lunch, oftewel zes gangen inclusief bijpassende wijnen. Elke gang was opnieuw een feest, zonder dat er ook maar ergens iets op aan te merken viel.

Maar liefst vier amuses, gingen het lunch menu vooraf.

De eerste gang bestond uit een groene asperge met eidooier, limoen en dashi. We dronken daarbij de Trittenheimer Steillage Sommelier Selektion Riesling Trocken. Deze mooie droge riesling komt van de steile terrassen in de Moezel en is vergist op staaltank. Omdat mijn vriend allergisch is voor asperges, kreeg hij als alternatief een gerecht met structuren van biet en een ingekookte groentebouillon.

De tweede gang bestond uit scheermessen met groene rijst, kervelknol en een granite van yuzu. Warm en (ijs)koud bij elkaar, echt een smaakbom. Als wijn kregen we hier de Fiano di Avellino van het wijnhuis Rocca el Principe aangeboden. Een witte wijn uit Zuid-Italië, gemaakt van de fiano druif. Zelf kende ik deze druif nog niet en ik was positief verrast over de smaak! Met name aroma’s van wit fruit, peer en noten vielen mij op. Ook was de wijn een beetje bloemig.

We vervolgden onze lunch met een brandade van kabeljauw met komijn en parmezaan. De wijn die hierbij werd geschonken was de Alvarinho 2018 van het Portugese wijnhuis Quinta de Soalheiro. Deze wijn kende ik al, maar gelukkig word ik altijd blij van de wijnen van dit huis! Een frisse wijn met aroma’s van citrusvruchten en tropisch fruit. Deze alvarinho heeft mooie zuren en veel lengte.

Moeilijk om een favoriet gerecht te kiezen, maar de vierde gang was toch wel een topper! We kregen lamsnek voorgeschoteld met tomaat, witte asperge en daslook. Met daarbij ook meteen de voor mij beste wijn van de lunch: de l’Indigène van Mas des Agrunelles uit de Languedoc-Roussillon. Deze wijn is een blend van syrah, grenache en carignan. Vol rood fruit, zwarte bessen en specerijen. Top bij dit stukje lamsnek!

lunch bij restaurant tribeca - lamsnek met tomaat, witte asperge en daslook

Na deze legendarische lamsnek volgde nog een mooi stukje kalfshaas met meloeskes, paddenstoelen en raapjes. Ook hierbij wisten ze ons weer te verrassen met een waanzinnige wijn. We dronken de Spätburgunder Merdinger Bühl van het Duitse wijnhuis Heger in Baden. Deze spätburgunder is kruidig en rokerig met fris rood fruit.

lunch bij restaurant tribeca - kalfshaas met meloeskes, paddenstoelen en raapjes

Zo’n mooie lunch moet natuurlijk ook op passende wijze worden afgesloten. Het dessert bestond uit aardbei met een bouillon van citroengras en citroen. Altijd al fan van deze smaakcombinatie, heerlijk dat zoete van de aarbei met een zuurtje van citroen. Als dessertwijn kregen we wederom een wijn uit de Moezel. Dit keer de Riesling Spätlese Ürziger Würzgarten van Weingut Dr. Hermann.

Ik kan werkelijk niets bedenken wat tijdens de lunch bij restaurant Tribeca beter had gekund. Er was geen enkel gerecht dat minder in de smaak viel en ook geen enkele wijnspijs combinatie die niet optimaal was. Het was een fantastische ervaring. Memorabel!

Na afloop hebben we overnacht bij Studio LKE, een bed & breakfast op ongeveer 5 minuten loopafstand van restaurant Tribeca. Top als je net hebt genoten van zo’n heerlijk wijnarrangement. Studio LKE is overigens ook echt de moeite waard. Een mooie ruime studio, modern ingericht en het belangrijkste… een top ontbijt met warme croissants, een sapje en vers fruit met yoghurt en homemade granola!

Ontbijt bij Studio LKE, een bed & breakfast in Heeze op loopafstand van restaurant Tribeca.

No Comments

POST A COMMENT